• Súťaž iBobor

          • Aj v tomto školskom roku sa nači žiaci zúčastnili online súťaže iBobor v kategóriách: Drobci - 3. ročník a Bobríci - 4. ročník.

            Žiaci si počínali veľmi dobre, o čom svedčí aj veľké množstvo úspešných riešiteľov.

            Gratulujeme a tešíme sa z víťazstva spoločne s nimi!

          • Slávnostné otvorenie "Záhrady, ktorá učí"...

          • Naša učiaca záhrada, ktorú sme prerábali a zveľaďovali niekoľko mesiacov, pomaly dostáva svoju konečnú podobu. Projekt sme realizovali od marca pod záštitou Živice, n.o. a generálneho partnera Ikea.

            Napriek mnohým ťažkostiam (zatvorené školy, zákaz vychádzania, zákaz zhromažďovania, zákaz vstupu cudzích osôb do školy...) sme pomaly tvorili, prerábali, pretvárali, vysádzali a budovali, pracovníci obecného úradu aj rodičia pomáhali na brigádach, samotní žiaci zvládli množstvo práce.

            Vybudovali sme rôzne prvky: pocitový chodník (ešte nie je celý doplnený materiálom), bylinkovú špirálu, vývýšené záhony, motýle záhony, hmyzie domčeky, altánok, kompostovisko, smerovníkyrelaxačné prvky a hracie plochy na betóne.

            Keďže projektové obdobie sa blížilo ku koncu pomaly, museli sme porozmýšľať, ako slávnostne otvoriť záhradu a uskutočniť aktivity, odprezentovať aj partnerom a pritom dodržať všetky opatrenia. Po dohode s predstaviteľmi Živice, n.o. sme sa rozhodli skúsiť online vysielanie vyučovacích aktivít, ktoré sa aj podarilo a ukázali sme, ako sa učíme: prváci riešili matematické príklady z prírodnín, druháci skladali obrazce na výtvarnej výchove, tretiaci riešili zadania z prírodovedy a slovenského jazyka a štvrtáci sa venovali geometrii, merali dĺžku, počítali obvod, skladali ciferník a pod.

            Záhradu plánujeme budovať, "dolaďovať" aj naďalej, čaká nás ešte kus práce, ale sme si istí, že spoločnými silami to zvládneme!

            Ďakujeme všetkým za pomoc, priloženú ruku k dielu, rodičom za prácu počas brigád, materiálne aj finančné príspevky!