• Desiata "aj" bez obalu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Desiata "aj" bez obalu .

            V týždni 13. - 17.2. sa na našej škole zapájame do výzvy projektu EkoAlarm Desiata bez obalu. Všimli sme si ešte pred vyhlásením a zapojením sa do tejto výzvy, že mnoho našich žiakov nosí desiatu zabalenú bezobalovo. No aj napriek tomu sa snažíme znížiť množstvo odpadu. Zriadili sme zberný košík na ovocie prípadne sladkosti, ktorých ak má niekto prebytok alebo dostal niečo, čo nemá až tak rád, môže to posunúť niekomu inému. Hneď v prvý deň sa tam rýchlo vystriedali rôzne druhy ovocia aj sladkostí. Na kúžku sme vyrábali voskové obaly na desiatu, teda ak treba niečo zabaliť, už je poruke obal, ktorý sa dá používať opakovane. Aj napriek týmto naším snahám sa vyhadzujú do odpadu mikrotenové vrecká. Musíme teda ešte všetci poriadne zapracovať... 

          • Desiata bez odpadu

          • 13. – 17.2. Desiata bez odpadu

            Desiata je asi najväčším zdrojom odpadu na škole. Podporme znovupoužiteľné fľaše, obedáre, voskové obaly či nepremokavé textilné vrecúška a nahraďme tak servítky, potravinové fólie a jednorázové vrecúška, či kupované sladkosti doma napečenými dobrotami.

            Preto organizujme na škole "Týždeň desiaty bez odpadu" a zapájame sa do celoslovenskej výzvy. Pokúsime sa tak znížiť množstvo obalov, ktoré do školy prinášame.

            Veríme, že sa všetci aktívne zapojíte a spolu tak eliminujeme produkciu odpadu.