• Organizácia vyučovania od 11.1.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva zo dňa 5.1.2021 sa s účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzka školských zariadení.

            Vyučovanie od pondelka 11.1.2021 bude prebiehať dištančne vo všetkých ročníkoch. Upravený rozvrh Vám pripravia triedne učiteľky a sprístupnia v Edupage (po prihlásení). Opatrenia potrvajú predbežne do 15.1.2021, o situácii od 18.1.2021 Vás budeme priebežne informovať.

          • Súťaž iBobor

          • Aj v tomto školskom roku sa nači žiaci zúčastnili online súťaže iBobor v kategóriách: Drobci - 3. ročník a Bobríci - 4. ročník.

            Žiaci si počínali veľmi dobre, o čom svedčí aj veľké množstvo úspešných riešiteľov.

            Gratulujeme a tešíme sa z víťazstva spoločne s nimi!

          • Slávnostné otvorenie "Záhrady, ktorá učí"...

          • Naša učiaca záhrada, ktorú sme prerábali a zveľaďovali niekoľko mesiacov, pomaly dostáva svoju konečnú podobu. Projekt sme realizovali od marca pod záštitou Živice, n.o. a generálneho partnera Ikea.

            Napriek mnohým ťažkostiam (zatvorené školy, zákaz vychádzania, zákaz zhromažďovania, zákaz vstupu cudzích osôb do školy...) sme pomaly tvorili, prerábali, pretvárali, vysádzali a budovali, pracovníci obecného úradu aj rodičia pomáhali na brigádach, samotní žiaci zvládli množstvo práce.

            Vybudovali sme rôzne prvky: pocitový chodník (ešte nie je celý doplnený materiálom), bylinkovú špirálu, vývýšené záhony, motýle záhony, hmyzie domčeky, altánok, kompostovisko, smerovníkyrelaxačné prvky a hracie plochy na betóne.

            Keďže projektové obdobie sa blížilo ku koncu pomaly, museli sme porozmýšľať, ako slávnostne otvoriť záhradu a uskutočniť aktivity, odprezentovať aj partnerom a pritom dodržať všetky opatrenia. Po dohode s predstaviteľmi Živice, n.o. sme sa rozhodli skúsiť online vysielanie vyučovacích aktivít, ktoré sa aj podarilo a ukázali sme, ako sa učíme: prváci riešili matematické príklady z prírodnín, druháci skladali obrazce na výtvarnej výchove, tretiaci riešili zadania z prírodovedy a slovenského jazyka a štvrtáci sa venovali geometrii, merali dĺžku, počítali obvod, skladali ciferník a pod.

            Záhradu plánujeme budovať, "dolaďovať" aj naďalej, čaká nás ešte kus práce, ale sme si istí, že spoločnými silami to zvládneme!

            Ďakujeme všetkým za pomoc, priloženú ruku k dielu, rodičom za prácu počas brigád, materiálne aj finančné príspevky!

          • UPRESNENIE K NÁSTUPU ŽIAKOV 4. ROČNÍKA

          • AKTUALIZÁCIA: Väčšina žiakov už výsledok testu má, predbežne obnovujeme vyučovanie aj vo 4.r. - po doručení výsledkov zvyšných žiakov prípadne ešte upresníme - ak by sa ešte vyskytol pozitívny výsledok, karanténe by pokračovala.

            Žiaci obed zajtra už budú mať zabezpečený.

            Žiakom 4. ročníka končí karanténa 02.11.2020 podľa Zápisnice z RÚVZTT,

            ALE: do obdržania výsledku testu žiaci nenastupujú do školy!

            POZOR!: Títo žiaci sa preukazujú výsledkom PCR testu nariadeného RÚVZTT, nie certifikátom z celoplošného testovania!

            Žiaci 1.ročníka, ktorým končí karanténa tiež 02.11.2020 a neprejavujú príznaky ochorenia, nastupujú 03.11.2020 do školy s Vyhlásením o bezinfekčnosti, resp. Certifikátom, ak sa zúčastnili dobrovoľného testovania.

        • USMERNENIE K NÁSTUPU PO CELOPLOŠNOM TESTOVANÍ
          • USMERNENIE K NÁSTUPU PO CELOPLOŠNOM TESTOVANÍ

          • ŠKOLY A VÝSLEDKY TESTOVANIA:

            Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády:

            Ministerstvo školstva nerealizuje testovanie, neurčuje jeho podmienky, jeho organizáciu, podmienky domácej izolácie či povinnosti pri pozitívnom či negatívnom výsledku. Testovanie realizuje rezort obrany a jednotlivé špecifiká upravuje s rezortom zdravotníctva a s ÚVZ. Pri jednotlivých detailoch odporúčame obrátiť sa na nich a na ich dokumenty.

            Hlavné dokumenty, z ktorých vychádzame:

            Uznesenie vlády 693/2020: https://bit.ly/2GdiwUJ

            Vyhláška ÚVZ číslo 15: https://bit.ly/37X4bqP

            Vyhláška ÚVZ číslo 16: https://bit.ly/2HSqSlm

            Základné princípy:

            Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to 15. Vyhláška ÚVZ)

            Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec alebo cudzí človek, 16. Vyhláška ÚVZ)

            Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do MŠ a aby na ZŠ využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní, ktorými sú 3., 4., 5., 10. a 11. november. Následne 12. novembra nastúpi do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní

            Čiže:

            Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii zmysle 15. Vyhlášky ÚVZ

            Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy

            Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november)

            Ak učiteľ nebol na teste, nemôže vstúpiť do školy (16. Vyhláška ÚVZ). V tomto prípade možno pracovať z domu, alebo dohodnúť sa na čerpaní dovolenky, náhradnom voľne či pracovnom voľne. Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka. Bližšie informácie v sú danej vyhláške.

            Podmienky fungovania škôl teda budú závisieť aj od výsledkov celoplošného testovania. Dúfam, že aj vďaka testovaniu sa budeme môcť čo najskôr vrátiť do škôl.

            Tieto informácie nájdete aj na webe ministerstva: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam.../

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti je možné stiahnuť TU a bude k dispozícii aj v škole vytlačené na vyplnenie v utorok ráno.

            POZOR!: ŽIACI 4. ROČNÍKA, KTORÝM BOLO NARIADENÉ TESTOVANIE RÚVZTT SA PREUKAZUJÚ VÝSLEDKOM TOHTO TESTU (NIE VÝSLEDKOM CELOPLOŠNÉHO TESTOVANIA)!

             

        • PRERUŠENIE VYUČOVANIA
          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • Na základe Nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave sa prerušuje vyučovanie v:

            1. ročníku a 4. ročníku 

            od 29.10. do 02.11.2020 (vrátane).

            Nástup do školy 03.11.2020 - resp. podľa aktuálnych pokynov na stránke školy.

        • Informácie o pokynoch po celoplošnom testovaní
          • Informácie o pokynoch po celoplošnom testovaní

          • Vyberáme dôležité body z Usmernenia k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020:

            bod 8: Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            bod 10: . Žiaci prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby.

        • AKTUÁLNE INFORMÁCIE
          • AKTUÁLNE INFORMÁCIE

          • Vážení rodičia,

            na základe prijatých opatrení Vás informujeme, že:

            • škola bude fungovať podľa doteraz prijatých opatrení( nosenie rúšok, dezinfekcia, meranie teploty, čo najmenej kontaktov) pokiaľ bude v zelenej, resp. oranžovej fáze - t.j. žiaden potvrdený pozitívny prípad
            • ŠKD tiež bude fungovať naďalej v obmedzenom režime - ranný ŠKD nefunguje, prevádzka je do 15:30.

            Apelujeme na Vás, rodičov, ak nie je to nevyhnutné kvôli Vašej pracovnej vyťaženosti, nenechávajte deti dlho a zbytočne v ŠKD. 

            O zmenách Vás budeme priebežne informovať, sledujte aktuality na stránke.

            Želáme Vám zdravie a trpezlivosť v týchto neľahkých časoch!

            PRÁZDNINY SA UPRAVILI NASLEDOVNE:

            PRÁZDNINY BUDÚ: 30.11. (piatok), 02.11. (pondelok), 6.11. (piatok), 9.11. (pondelok)

            PRÁZDNINY NEBUDÚ: 29.11. (štvrtok) - zrušili sa.

        • POZOR!!! NOVÉ  OPATRENIA!
          • POZOR!!! NOVÉ OPATRENIA!

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva zo dňa 11.10.2020 sa zavádza POVINNOSŤ NOSIŤ RÚŠKA aj pre žiakov I. stupňa vo všetkých priestoroch školy, vrátane vlastnej triedy. Prosíme zabezpečiť minimálne 2 rúška každému žiakovi.

            Od pondelka 12. októbra sa ruší záujmová činnosť poskytovaná školou, aj CZUŠ Vrbové.

            Fungovanie ŠKD bude ešte upresnené - prosíme rodičov, ktorí majú možnosť, aby ich deti išli po vyučovaní domov, aby tak urobili a nenechávali ich v ŠKD.

            Je nutné sa pripraviť, že ak sa situácia zhorší, ŠKD nebude fungovať.

        • BRIGÁDA 10.10.2020
          • BRIGÁDA 10.10.2020

          • Výsledok dnešnej brigády aj s fotodokumentáciou:

            Bylinková špirála hotová, pocitový chodník pripravený k naplneniu.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za ochotu a pomoc, spravili sme (ste) kus práce a výsledok je úúúžasnýýý! 

            Ešte raz vďaka rodičom, aj usilovným a pracovitým žiakom za obetavú prácu!

        • Premena záhrady - brigáda
          • Premena záhrady - brigáda

          • Do galérie Premena záhrady - brigáda boli pridané fotografie.

            Vrámci projektu Záhrada, ktorá učí, sa nám pomaličky darí pretvárať školský pozemok. Od marca prebiehajú rôzne práce a 5.9. sa nám podarilo zorganizovať prvú brigádu. Vďaka šikovným a ochotným rodičom sme  pripravili záhony na výsadbu, vyčistili niektoré časti pozemku a pripravili aj vyvýšené záhony na výsadbu. Vďaka patrí aj vedeniu obce, ktorá nám tiež veľmi pomáha pri realizácii projektu. 

          • Letné školy 2020

          • Do galérie Letné školy 2020 boli pridané fotografie.

            Počas posledných dvoch augustových týždňov sme zrealizovali 2 turnusy letných škôl. Okrem našich obľúbených športov sme stihli trošku okrášliť betónovú plochu, navštíviť knižnicu v Piešťanoch a možno si aj niečo z toho učiva zopakovať. Dokonca sme privítali vzácnu návštevu. Viac vo fotoalbume. 

        • POKYNY     K       NÁSTUPU
          • POKYNY K NÁSTUPU

          • PROSÍM VENUJTE POZORNOSŤ NASLEDOVNÝM POKYNOM K NÁSTUPU DO ŠKOLY 2.9.2020:

            Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 sa bude konať LEN PRE 1.r. na školskom dvore s povinnosťou nasadenia RÚŠOK pre rodičov! Žiakov sprevádza len 1 zákonný zástupca.

            Začiatok o 8:00, koniec do 9:00

            Žiaci ostatných ročníkov sa zúčastnia otvorenia šk. roka vo svojich triedach so svojimi triednymi učiteľmi.

            JE NUTNÉ ODOVZDAŤ 2.9.2020:

            Vyplnený DOTAZNÍK aj VYHLÁSENIE, nahlásiť záujem o ŠKD a OBEDY. Bez vyplneného dotazníka a vyhlásenia žiak nemôže vstúpiť do školy!

            Dotazníky sú k dispozícii k vyzdvihnutiu aj v ZŠ v priebehu pondelka 31.8.2020.


            Podrobné pokyny k nástupu a organizácii vyučovania sú dostupné TU:

            Podrobne_pokyny_september2020.pdf

            Príloha č. 1: Zdravotny-dotaznik-dieta.pdf

            Príloha č. 2: Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.pdf