• Vianočné pečenie

          • 10. a 11. decembra sme sa podujali na náročnú úlohu - zorganizovali sme pečenie vianočných dobrôt v spolupráci s klubom Jednoty dôchodcov. V utorok starší žiaci zarábali cestá viacerých druhov, ktoré sme na druhý deň vaľkali, vykrajovali a piekli spolu s nápomocnými p. dôchodkyňami v priestoroch kuchyne Obecného úradu. Vyskúšali sme overené aj nové recepty a napiekli medovníčky, linecké koláčiky, škoricové keksíky, vanilkové rožky a rafaello guľôčky. AK prídete na vianočnú besiedku našich žiakov 19.12., môžete ich aj ochutnať (podrobnosti v pozvánke na našej stránke).

            Ďakujeme dobrovoľníčkam z radov dôchodcov, že obetovali nám jedno dopoludnie, vydržali hluk pri práci toľkých žiakov naraz a pomohli nám vyrobiť chutné dobroty.

            Žiakom ďakujeme za nasadenie a chuť pracovať, rodičom za pomôcky k pečeniu.

          • Súťaž iBobor

          • Žiaci 2., 3. a 4. ročníka sa zúčastnili tohtoročnej internetovej súťaže iBobor s veľkým úspechom. V každom ročníku sme mali viac úspešných riešiteľov, ktorí obdržali za svoj výkon diplom a sladkú odmenu.

            Gratulujeme a ďakujeme za účasť!

          • Deň červených makov...

          • Žiaci našej školy sa pravidelne, každoročne zúčastnia pietnej spomienky na vojakov padlých v I. svetovej vojne, ktorá sa koná vždy 11. novembra o 11. hod. 11. minúte. Po príhovore predsedníčky z Jednoty dôchodcov Trebatice p. Jankechovej škôlkari a školáci predniesli svoje básne a zaspievali spoločne pieseň. Nakoniec na znak úcty sme položili kvety červeného maku a zapálili svietnik pri pomníku.

          • Ako sa čistí svet


          • 24.10. sme privítali návštevu, ktorá nám zahrala a predstavila možnosti, ako pomôcť prírode, ako neznečisťovať prostredie, v ktorom žijeme a kde sa nachádza tak veľa pekného a užitočného. Zuzka, ktorá putovala znečistenou prírodou naučila nás, aký odpad do akého kontajnera patrí, žiaci na konci aktivity sami vyrobili zmenšené kontajnery, do ktorých vyseparovali kreslený odpad. Spolu so Zuzkou sme aj zaspievali. Ďakujeme za pekný a užitočný zážitok.

            Do galérie Ako sa čistí svet boli pridané fotografie.

          • Scénické čítanie v knižici v Piešťanoch


          • V piatok 18. októbra sme sa zúčastnili zaujímavého podujatia - scénického čítania v Mestskej knižnici. Spisovateľky Eva Papoušková a Galina Miklíková predstavili svoju tvorbu - knihy Vombat Jirka, Kosprd a Telecí, O Kanafáskovi, Párožrúti a iné... Autorky čítali, predvádzali, vysvetľovali a rozprávali príbehy z knižiek. Videli sme aj videoukážky sfilmovaných príbehov. Žiaci sa nasmiali veľa, mnohé situácie poznali aj z vlastného života.

            Do galérie Scénické čítanie v knižici v Piešťanoch boli pridané fotografie.

          • Exkurzia


          • Dňa 10.10.2019 sme absolvovlai exkurziu na skládku, kde sme videli, ako končí netriedený komunálny odpad z domácností. Kopec zarastený zeleňou neprezrádzal, čo sa ukrýva pod povrchom. Nad kopcom lietali rôzne vtáky, pred nami cupkal zajačik, ale keď sme prešli ďalej, kde ešte odpadky neboli zakryté a kopec nebol upravený, uvideli sme, z čoho je vlastne vytvorený. Prezrádzal to aj nepríjemný zápach.

            Navštívili sme aj triediacu linku, kde sme videli ako ďalej putuje separovaný odpad. Zobrali sme si ponaučenie z toho a odteraz budeme dôkladnejšie triediť odpad aj v škole, aj v domácnostiach.

            Do galérie Exkurzia boli pridané fotografie.

          • Beseda s Bibianou Ondrejkovou

          • 10.9.2019 našu školu navštívila herečka, moderátorka, spisovateľka Bibiana Ondrejková, ktorá predstavila žiakom svoju tvorbu - knihy Rozprávky o dievčinke Julke a Rozprávky o dievčinke Julke a jej sestričke Bertičke. Autorka prečítala niektoré rozprávky a diskutovala s deťmi o príbehoch a ich skúsenostiach. Súčasťou podujatia bolo aj spoločné vyfarbovanie plagátu s dievčinkou.

            Prváci obdržali autorkinu knižku ako darček k nástupu do 1. triedy od p. starostu. ostatní dostali autogram na podpisovú kartičku.

            Perfektná atmosféra, zaujímavé príbehy a pútavé rozprávanie Bibiany :)

            Ďakujeme!

            Do galérie Beseda s Bibianou Ondrejkovou boli pridané fotografie.

          • Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka sa konal dňa 2.9.2019. Žiaci a ich rodičia, hlavne našich prváčikov sa zhromaždili na školskom dvore a neetrpezlivo čakali na prvý školský deň. Slnkom zaliaty dvor spríjemnil prvé chvíle v novom školskom roku.

            Žiakom aj učiteľom a všetkým pracovníkom prajeme úspešný školský rok 2019/2020!

            Do galérie Začiatok školského roka boli pridané fotografie.

        • Deň rodiny trochu inak
          • Deň rodiny trochu inak

          • Srdečne Vás pozývame na DETSKÝ FESTIVAL plný tanca a hudby dňa 10.6.2019 o 1700 do Amfiteátra v Krakovanoch. 

            V programe vystúpia:
            17.00 Smejko a Tanculienka, obľúbená dvojica spevákov detských piesní
            18.15 Miroslav “Bruise” Žilka, venuje sa tanečným štýlom Poppin, Lockin a Break dance, tancoval v skupine Old School Brothers, získal 3. miesto vo finále Československo má talent
            19.00 malé šikovné tanečnice Cirkevnej základnej umeleckej školy sv. Gorazda
            vo Vrbovom, tancujúce hip-hopové a iné moderné tance.
            Po ich vystúpení nasleduje detská diskotéka s inštruktorkami, ktoré budú tancovať s deťmi.
            O 18.00 medzi deti zavítajú rozprávkoví maskoti.
            Pripravené bude občerstvenie pre deti i rodičov.
            Vstup na podujatie je zdarma.