• Exkurzia - Vetropack Nemšová s.r.o.

          • V rámci grantu z Enviroprojektu sa zaoberáme triedením odpadu aj recykláciou. Dňa 10. novembra 2022  sa žiaci našej školy zúčastnia exkurzie do prevádzky Vetropack Nemšová, s.r.o., ktorá okrem iného sa zaoberá aj recykláciou skla.

            Podrobné pokyny dostali žiaci v informovanom súhlase od svojich triednych učiteľov, prosíme návratky vyplniť a vrátiť do školy v čo najkratšom čase.

            Náklady na exkurziu sú hradené z Enviroprojektu.

            Obed bude v obvyklom čase a ŠKD bude fungovať tiež podľa rozvrhu.

            Krúžky (NEJ aPC pre 1.r.) nebudú.

          • Halloweenský deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloweenský deň .

            Posledný deň pred jesennými prázdninami štvrtáci vytvorili jesenné ikebany, druháci a tretiaci na vývtarnej výchove maľovali tekvičky a strašidelné zámky, a prváci sa celý deň halloweensky učili v kostýmoch. 

          • Deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka .

            24.10. sme oslávili deň jablka. Tvorili sme, počítali jablká, čítali o jablkách, porovnávali sme rôzne odrody, chutnali rôzne jablkové dobroty a aj sme súťažili. 

          • Mobilné planetárium - zmena!

          • Kvôli pretrvávajúcej vysokej chorobnosti je návšteva mobilného planetária preložená na náhradný termín - v prípade uvoľnenia kapacít ešte v novembri, v opačnom prípade až v januári.

            V stredu 26.10.2022 bude vyučovanie podľa platného rozvrhu.

            Vyzbierané peniaze evidujeme a nechávame na použitie v náhradnom termíne.

          • Preberanie samotestov

          • Rodičia, ktorí prejavili záujem o samotesty pre žiakov, môžu si ich vyzdvihnúť v škole denne do 16:00. Test môžu vyzdvihnúť okrem zákonných zástupcov aj starí rodičia, alebo plnoletí súrodenci.

          • Rýpeme sa v zemi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rýpeme sa v zemi .

            Aj tento školský rok pracujeme na krúžku "Rýpeme sa v zemi". Ak nám počasie dovolí, snažíme sa byť vonku v školskej záhrade, kde sme vytrhali burinu a zasadili nové jahody. Dnes sme sa venovali tvoreniu, konkrétne technike "land art" a tvorili sme z prírodnín rôzne obrazy -stromy, motýľ, mimoň. Za daždivého počasia sme pracovali s drôtom.

        • Zrušenie exkurzie
          • Zrušenie exkurzie

          • Kvôli vysokej chorobnosti vo všetkých triedach, aj v učiteľskom zbore sa plánovaná exkurzia 20.10.2022 do Nemšovej odkladá. Nový termín exkurzie oznámime, akonáhle bude potvrdené z firmy.

            Vo štvrtok bude vyučovanie podľa rozvrhu.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            • ZBER PAPIERA

            • Od pondelka 10.10.2022 sa uskutoční zber papiera. Kontajner bude pristavený pri MŠ.

              Zber bude spoločný pre MŠ aj ZŠ.

              Prosíme odovzdávaný papier doma odvážiť a v škole, resp. škôlke nahlásiť hmotnosť.

              Do zberu patria:

              knihy, noviny, časopisy, katalógy, telefónne zoznamy, ostatný popísaný, potlačený  a obalový papier,  papierové odrezky, listy, písací papier, obálky, zošity, papiere pre výpočtovú techniku, brožúry.

              Nepatria tam:

              uhlové papiere, asfaltové papiere, lepenky a papiere s kovovou fóliou a umelou hmotou, papiere s lepidlami, obaly z  mlieka  a nápojov (tetrapack).

              POZOR! Kartónový papier do zberu nepatrí!

              Peniaze získané zo zberu použijeme na nákup školských pomôcok pre žiakov.

              Najlepších čakajú odmeny!

              Tešíme sa na spoluprácu!

          • Výtvarný odbor CZUŠ Vrbové

          • CZUŠ sv. Gorazda Vrbové na elokovanom pracovisku v Trebaticiach pokračuje vo výtvarnom odbore aj v roku 2022/2023.

            Žiaci majú možnosť cibriť si svoje zručnosti v kresbe, maľbe, grafike, dekoratívnych činnostiach, práci s rôznymi materiálmi, 2x do roka sa uskutočňuje výstava žiackych prác a zapájame sa do rôznych súťaží.

            Záujemcovia sa môžu prihlásiť na stránke našej školy:

            http://www.czusvrbove.sk/  - v sekcii PRIHLÁŠKA do 14. septembra 2022.

        • Kapustárik
          • Kapustárik

          • Detský folklórny súbor Kapustárik obnovuje svoju činnosť v ZŠ Trebatice.                                 

            Skúšky budú predbežne vo štvrtok od 1700 do 1800 v priestoroch školy.

            Prosíme nahlásiť záväzný záujem do 13.9.2022 triednym učiteľom. 

            O ponuke a činnosti ostatných záujmových útvarov dostanú rodičia informácie prostredníctvom triednych učiteľov.                          

          • Celoškolské a triedne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na celoškolské a triedne rodičovské združenie, ktoré sa bude konať vo štvrtok, 8.9.2022 od 1700 v priestoroch školy. 

            Prosíme o účasť, nakoľko sa volí nový člen - zástupca rodičov do Rady školy pri ZŠ Trebatice. Voľby sa môžu uskutočniť len pri prítomnosti nadpolovičnej väčšiny všetkých rodičov.

            Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie!

          • Prevádzkové podmienky od 5.9.2022

          • Vyučovanie v školskom roku 2022/2023 sa začína 5.9.2022 slávnostným otvorením školského roka spoločne na školskom dvore.

            Nástup do školy je bez opatrení, avšak sa predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti tesne pred nástupom (nie je akceptovateľné vyhlásenie odovzdané napr. niekoľko dní vopred).

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti sa musí predložiť po každom prerušení školskej dochádzky v dĺžke 5 a viac po sebe nasledujúcich dní (bez víkendov a sviatkov). Ak rodič nepredloží vyhlásenie, žiak sa považuje za príznakového a umiestni sa do izolačky – kontaktuje sa rodič, ktorý má tieto možnosti:

            • ak zabudol poslať, môže dodatočne odovzdať cez Edupage;
            • poslať mailom;
            • prípadne priniesť, ak mu to jeho povinnosti umožňujú;
            • kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Ospravedlnenie neprítomnosti žiaka

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiakpredložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Antigénové samotesty

            Rodičia žiakov, ktorí prejavili záujem o samotesty prostredníctvom školy, tieto testy použijú preventívne, resp. v prípade potreby. Rodičia už nie sú povinní hlásiť každé použitie testu, ale v prípade pozitívneho výsledku sú povinní to neodkladne oznámiť škole a ošetrujúcemu lekárovi, žiak v takom prípade ostáva doma.

            Izolácia

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19 a v prípade, že sa neprejavujú žiadne klinické príznaky, trvá 5 dní. Po 5 dňoch bezpríznakového obdobia je nutné na verejnosti nosiť respirátor FFP2 po dobu ďalších 5 dní (žiaci v škole môžu to nahradiť nosením rúška).

            Ak sa akékoľvek príznaky objavia počas 5 dní. kontaktuje sa všeobecný lekár pre deti a dorast, ktorý určí ďalší postup. V takom prípade aj izoláciu ukončuje lekár.

            Karanténa

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (rodina alebo triedny kolektív neidú do karantény v prípade výskytu pozitívne testovanej osoby v ich okolí).

            Rúška/respirátory

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.

            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Ranný filter

            Školám sa odporúča vykonávať ranný filter z dôvodu zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov v nadväznosti na aktuálnu epidemickú situáciu v danej škole.

            V našej škole sa ranný filter bude vykonávať náhodne, resp. pri prejavení akýchkoľvek príznakov choroby alebo podozrení na ochorenie. V prípade, že žiak pri rannom filtri prejavuje akýkoľvek príznak COVID-19, bude sa bezodkladne informovať rodič, aby si ho prišiel vyzdvihnúť. Do tej doby je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti.

             

          • Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bude v pondelok 5. septembra 2022 o 800 na školskom dvore. 

            Je potrebné, aby každý žiak vedel nahlásiť záväzný záujem o ŠKD a OBEDY od 6.9.

            Pri nástupe sa odovzdáva Vyhlásenie o bezpríznakovosti - je možné stiahnuť dole pod textom, bude pripravené aj v škole.

            Prvákov môžu sprevádzať rodičia - do budovy v prvý deň môže vstupovať len 1 rodič.

          • Letná škola - 2. týždeň

          • 2. týždeň Letnej školy sme pokračovali v začatých aktivitách - trošku sme sa učili, opakovali prostredníctvom pracovných listov, trošku súťažili a pripravovali na nadchádzajúce aktivity.

            V pondelok sme okrem absolvovania vedomostnej súťaže a súťaže pozornosti sa zoznámili aj s Jožkom Mrkvičkom, ktorý nás mal prostredníctvom svojho tvorcu - ilustrátora Filipa Horníka navštíviť v utorok. Žiaci sa ho učili kresliť pomocou návodu ilustrátora a musíme uznať, že sa im výnimočne darilo. V utorok sa súťažilo v športových disciplínach a deň ukončili hry a rozprávky.

            Streda sa začala turistickou vychádzkou do Krakovian, kde sme po ceste navštívili aj ihrisko a nemohla chýbať návšteva obchodu na občerstvenie. Potom sme sa už opäť zoznamovali s literárnou postavičkou - tentokrát to bola Chrontulienka, ktorej príbeh sme mali spoznať od samotného autora Braňa Jobusa vo štvrtok v knižnici a pripomenuli si Danku a Janku, ktoré poznáme už z hodín čítania, aby sme si mohli užiť pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch.

            Vo štvrtok sme najprv navštívili vernisáž výstavy Boženy Plocháňovej a čítanie z knihy Osmijanko a zúčastnili sa divadelného predstavenia o Danke a Janke. Zastavili sme sa aj v Balenologickom múzeu na krátku prehliadku exponátov.

            Piatok sme opäť mali pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch, prezentácia knihy Chrontuienka spojená s besedou s autorom Braňom Jobusom, ilustrátorkou Hedvigou Gutierrez a fotografom , režisérom Martinom Kollárom. Nasledovalo divadelné predstavenie Babička z vajíčka podľa knihy Ivy Procházkovej.

            Obedy nám počas oboch týždňov pripravovali v Reštaurácii Na lúke - kde nám všetkým veľmi chutilo a ďakujeme!

            Prežili sme aktivitami nabité 2 týždne, ktoré ubehli veľmi rýchlo. Žiaci (aj p. učiteľky) sa rozišli s dobrou náladou v ústrety ešte niekoľkým voľným dňom, aby načerpali sily na blížiaci sa začiatok školského roka.

          • Letná škola - 1. týždeň

          • Začiatok Letnej školy sa niesol v znamení horúčav - hľadali sme preto činnosti, ktoré môžeme realizovať v chládku - pod altánkom, alebo v triede.

            Okrem pracovných listov, ktoré nám otravovali život, sme maľovali kamienky, vyrábali Shrekov nápoj, súťažne degustovali nápoje a zmrzliny, vyrábali svietniky a vázičky servítkovou technikou, zúčastnili sa workshopu o Barlolamačovi - dokonca sme modelovali vlastné návrhy sôch. Absolvovali sme aj balónovú súťaž a tiež súťaž vo sfukovaní sviečok. Diskotéka na záver týždňa nesmela chýbať....

            Navštívila nás aj Agentúra TASR, ktorá nakrútila rozhovor a video o činnosti Letnej školy. Ďalší návštevník bol Legolass, šteniatko p. učiteľky, ktorý nám skontroloval areál - hlásil, že je bezpečný pre ďalší týždeň Letnej školy.

          • Letná škola

          • sa organizuje od 1.8.2022 do 12.8.2022.

            Rodičia prihlásených žiakov dnes dostali mail s inštrukciami.

            Účasť v Letnej škole je dobrovoľná a bezplatná, všetky výdavky sa hradia z projektu.

            Obedy budú zabezpečené v reštaurácii Na lúke formou výberu z dennej ponuky.

            Pri nástupe je potrebné odovzdať Informovaný súhlas s účasťou a Vyhlásenie o bezpríznakovosti - sú umiestnené aj pod týmto textom, boli prílohou mailu rodičom a budú k dispozícii aj v škole - v tom prípade je potrebné prísť ráno s dieťaťom do školy.

            Ak by mali záujem aj ďalší - ešte je pár voľných miest - je potrebné sa prihlásiť na riaditelkazs@trebatice.sk

            Tešíme sa na stretnutie!