• Začiatok školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bude v pondelok 5. septembra 2022 o 800 na školskom dvore. 

            Je potrebné, aby každý žiak vedel nahlásiť záväzný záujem o ŠKD a OBEDY od 6.9.

            Pri nástupe sa odovzdáva Vyhlásenie o bezpríznakovosti - je možné stiahnuť dole pod textom, bude pripravené aj v škole.

            Prvákov môžu sprevádzať rodičia - do budovy v prvý deň môže vstupovať len 1 rodič.

          • Letná škola - 2. týždeň

          • 2. týždeň Letnej školy sme pokračovali v začatých aktivitách - trošku sme sa učili, opakovali prostredníctvom pracovných listov, trošku súťažili a pripravovali na nadchádzajúce aktivity.

            V pondelok sme okrem absolvovania vedomostnej súťaže a súťaže pozornosti sa zoznámili aj s Jožkom Mrkvičkom, ktorý nás mal prostredníctvom svojho tvorcu - ilustrátora Filipa Horníka navštíviť v utorok. Žiaci sa ho učili kresliť pomocou návodu ilustrátora a musíme uznať, že sa im výnimočne darilo. V utorok sa súťažilo v športových disciplínach a deň ukončili hry a rozprávky.

            Streda sa začala turistickou vychádzkou do Krakovian, kde sme po ceste navštívili aj ihrisko a nemohla chýbať návšteva obchodu na občerstvenie. Potom sme sa už opäť zoznamovali s literárnou postavičkou - tentokrát to bola Chrontulienka, ktorej príbeh sme mali spoznať od samotného autora Braňa Jobusa vo štvrtok v knižnici a pripomenuli si Danku a Janku, ktoré poznáme už z hodín čítania, aby sme si mohli užiť pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch.

            Vo štvrtok sme najprv navštívili vernisáž výstavy Boženy Plocháňovej a čítanie z knihy Osmijanko a zúčastnili sa divadelného predstavenia o Danke a Janke. Zastavili sme sa aj v Balenologickom múzeu na krátku prehliadku exponátov.

            Piatok sme opäť mali pripravené aktivity v Knižnici v Piešťanoch, prezentácia knihy Chrontuienka spojená s besedou s autorom Braňom Jobusom, ilustrátorkou Hedvigou Gutierrez a fotografom , režisérom Martinom Kollárom. Nasledovalo divadelné predstavenie Babička z vajíčka podľa knihy Ivy Procházkovej.

            Obedy nám počas oboch týždňov pripravovali v Reštaurácii Na lúke - kde nám všetkým veľmi chutilo a ďakujeme!

            Prežili sme aktivitami nabité 2 týždne, ktoré ubehli veľmi rýchlo. Žiaci (aj p. učiteľky) sa rozišli s dobrou náladou v ústrety ešte niekoľkým voľným dňom, aby načerpali sily na blížiaci sa začiatok školského roka.

          • Letná škola - 1. týždeň

          • Začiatok Letnej školy sa niesol v znamení horúčav - hľadali sme preto činnosti, ktoré môžeme realizovať v chládku - pod altánkom, alebo v triede.

            Okrem pracovných listov, ktoré nám otravovali život, sme maľovali kamienky, vyrábali Shrekov nápoj, súťažne degustovali nápoje a zmrzliny, vyrábali svietniky a vázičky servítkovou technikou, zúčastnili sa workshopu o Barlolamačovi - dokonca sme modelovali vlastné návrhy sôch. Absolvovali sme aj balónovú súťaž a tiež súťaž vo sfukovaní sviečok. Diskotéka na záver týždňa nesmela chýbať....

            Navštívila nás aj Agentúra TASR, ktorá nakrútila rozhovor a video o činnosti Letnej školy. Ďalší návštevník bol Legolass, šteniatko p. učiteľky, ktorý nám skontroloval areál - hlásil, že je bezpečný pre ďalší týždeň Letnej školy.